Een Boekhouding Goed Inrichten Is Erg Belangrijk Voor ZZP’ers Of Zelfstandig Ondernemers In Nederland

Spread the love

Een ordelijke en beheerde boekhouding van uw bedrijf stelt u in staat om te allen tijde de financiële gezondheid van uw bedrijf te kennen en helpt u strategische beslissingen te nemen. Het werk van een accountant, intern of extern, omvat meer dan het opstellen van belastingaangiften en het doen van fiscale betalingen. Wil jij weten wat een slimme optie is op dit moment? Lees dan deze blog verder of kijk naar het beste boekhoudprogramma zzp.

Maak gebruik van het beste boekhoudprogramma ZZP om je boekhouding te regelen

Uw rol bij het registreren van inkomsten en uitgaven, het schatten van de waarde van activa en passiva, het bepalen van de kosten en het niveau van winstgevendheid van de onderneming, alsmede het evalueren van de financiële risico’s en het compenseren daarvan, kan bepalend zijn voor het succes of het falen van uw onderneming.

boekhoudpakket voor zzpVoordelen van een geordende boekhouding

Het op orde hebben van uw rekeningen biedt uw bedrijf de volgende voordelen:

 • Het biedt diepgaande kennis over de economische en financiële situatie van uw bedrijf.
 • Het helpt anticiperen op financiële risico’s en vergemakkelijkt de financiële planning.
 • Geeft een beter inzicht in de kosten en uitgaven.
 • Optimaliseer het gebruik van middelen om de winstgevendheid te verbeteren.
 • Ondersteunt de financiële besluitvorming.
 • Vergemakkelijkt de fiscale planning en helpt de belastingdruk te verminderen.

Maakt het mogelijk het schuldenniveau van de onderneming te evalueren.

Het bijhouden van een beheerde boekhouding is belangrijk om de juiste professionele boekhouder te selecteren, die een strategische visie heeft op de toekomst en ordelijk is, maar het is ook noodzakelijk om alle relevante documentatie beschikbaar te stellen, evenals technologische hulpmiddelen die hun werk vergemakkelijken en de nauwkeurigheid van de administratie garanderen.

Dit zijn enkele nuttige tips om te allen tijde een geordende boekhouding te voeren:

 • Digitaliseer de boekhouding. Het uitreiken van elektronische facturen is in Nederland al een verplichting. Dit heeft bedrijven gedwongen om software aan te schaffen die, naast deze functie, ook helpt om fouten bij het invoeren van gegevens te verminderen, de inkomsten en uitgaven nauwkeurig vast te leggen en te evalueren, de kosten te ramen, enzovoort.
 • Verzamel documenten per type. De bestelling vereist structuur, dus het vaststellen van categorieën documenten en deze vervolgens handmatig of elektronisch klasseren zorgt ervoor dat u altijd over de vouchers beschikt die u nodig hebt en dat er geen enkele vermiste persoon meer over is.
 • Bestand uitgegeven facturen in volgorde van belangrijkheid. Elke factuur heeft een nummer en de registratie ervan in die volgorde, of ze nu geldig zijn of zijn geannuleerd, dient om de inkomsten beter onder controle te houden.
 • Als uw bedrijf geen facturen uitreikt, maar alleen tickets koopt, is het van essentieel belang om de dagelijkse kassabonverlagingen en de rapporten van de kassa’s te registreren en op te slaan.
 • Controleer of de informatie overeenkomt. Of het nu gaat om facturen of contante ontvangstbewijzen, alle documenten moeten overeenkomen met het geld dat op de rekeningen van het bedrijf is gestort. Door deze periodiek te controleren, kunnen fouten in de tijd worden opgespoord en kan de belastingaangifte aan het einde van elke fiscale periode gemakkelijker worden ingediend.


Spread the love